melihat dunia ✿✿✿

Jogjakarta day 1

leave a comment »

Kembara ke Jogjakarta 23hb – 26hb Januari 2010

Naik flait jam 7am. sampai kat Jogja pada jam 8.30am (waktu Indonesia). Keluar je dari epot, nampak Nizam sedang pegang nama Nenektua. Kami gelak-gelak pulak bila nama ‘nenektua’ tu. Apa agaknya orang lain rasa kan? kekeke.

Kemudian kami di bawa ke tempat barangan silver, tempat jualan tshirt, pembuatan batik dan lukisan/wayang. Kami makan tengahari nasi padang.

Kami ke Keraton. Panas gila masa ni. Tapi okeylah.

Kemudian check in hotel. Tak dapat kat Malioboro. Kami tinggal di Hotel Pulong. Untuk aircond, double katil, bfast dapat dalam rega IDR 110k.

Rehat sekejap. kemudian dalam jam 3pm, keluar semula. Kami ke Taman Sari. Best la Taman Sari ni. Tapi sebab dah petang, tak dapat nak masuk kawasan kolam renang tu. Boleh tengok dari luar saja.

Lepas tu kami ke Pantai Parangtritis. Sangat cantik sunsetnya. dengan ombak kuat, pehtu makan jagung bakar yang sangat sedap. phewww heaven la.

Lepas dah layan sunset tu, kami dinner di Nurami seafood (eh betul ke nama kedai ni? Nizam, tolong confirmkan).

Makan ikan gurame bakar, nasi goreng, telur dadar, pecal, ulam dalam IDR145 kot kalau tak silap. Tak berapa ingat sangat. kena check buku nota.

Balik tu dah kenyang, terus ke hotel. tido sebab dah letih dan mengantuk sangat.

Advertisements

Written by selipar.biasa

January 23, 2010 at 12:43 pm

Posted in Indonesia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: