melihat dunia ✿✿✿

Mabul Island day 3, 4 7 5

with 2 comments

27hb Februari 2010

Bangun pagi. Snorkeling depan resort tu. Best. Ada taman dasar laut. Adalah ikan-ikan comel. Aku lepak-lepak je. Sarapan.  Pehtu lepak main UNO. Lepak2 je depan guest house tu pon dah okey sangat. Tengok laut biru depan mata. Langit biru. Phew! cool abis. hahah!

Lepas dah lepak2 tu, kitorang pergi ke Paradise (kalau tak silap la namanya ni) untuk snorkeling. Tempat tu mmg cun. Dorang la kata. aku just lepak-lepak je kat bot. Turun kejap je basahkan kaki. hahaha!

Balik tu dah tengahari. Lunch. Lepak-lepak kejap tunggu matahari turun sikit. Sempat gak la layan ice blended perisa campur-campur. Beli kat area belakang guest house tu. Memang sedap dan murah. RM1 ada. 50 sen pon ada satu plastik besar. Campur semua perisa pon rega sama gak. Memang best!

Dalam pukul 3.30 petang tu, kami ramai-ramai ke perkampungan Bajau Laut. Ada gak la jual cenderamata. Pehtu kami mandi manda kat area pantai. Sempatlah kami pergi beli ikan tuna rm5 sekilo. besar2 plak tu. Dan beli sotong kurita gak. Rm10 sekilo kalo tak silap. Tapi sotong kurita ni nak kena cara baru boleh masak. kalo tak liat nak mamfus. hahaha!

Malam, just lepak-lepak je kat depan guest house. Main UNO. Sempatlah masak lobster sekor (tajaan jeff. hehe) dan masak sekor sotong kurita. rasa macam makan buble gum je. hahaha!

28 Februari 2010

Pagi ni ada 3 orang geng kami bertolak balik. Lepak2 kat depan guest house. Snorkeling kat tmn laut tu je. Pehtu petang kami pi snorkeling kat lobster wall. kawan-kawan kata tempatnya mmg best dan mabeles. Aku macam biasa lah, duduk atas bot je. ahahaha!

Dah petang, kami snorkeling kat depan guest house. Air pasang plak tu. Memang best. Malam terakhir di Mabul. Lepak-lepak saja dan layan angin malam.

1 Mac 2010

Bertolak balik dari Mabul dalam jam 8.30am. Selepas sarap. Pi pusing-pusing kat Kapalai Island jap. Kemudian bertolak terus ke Semporna. Sampai Semporna driver van dah tunggu dah. Kami terus ke Bandar Tawau. Ada yang nak soping2 mutiara dan ikan kering, udang kering.

Dalam pukul 4.00, van pertama bertolak ke airport tawau. Sebab naik flait jam 645pm. Satu lagi gropu naik flait jam 9.15pm. Sekali tu flait delay sampailah ke pukul 9.10pm. Adooiii la. Berkampunglah kami kat airport tu. Haha!

Pukul 12pm kami sampai di LCCT. Selamatlah journey kami.

Advertisements

Written by selipar.biasa

February 27, 2010 at 12:24 pm

Posted in Malaysia, Sabah

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. 🙂 suka. gambar cantik-cantik. pemandangan indah.

    teruskan berjalan di bumi ini mencari pengalaman indah yg tak semestinya org lain nampak. 🙂

    amyz

    April 6, 2010 at 6:06 pm

  2. mabul island !

    syuk

    August 29, 2010 at 1:57 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: