melihat dunia ✿✿✿

Jogjakarta day 3

leave a comment »

pagi keluar hotel dalam lebih kurang jam 8.45am. Nizam datang dengan kereta kuda (andong). So kami pun naik la keta kuda dan pusing sekitar bandar jogja. Kemudian kami berhenti di Pasar Beringharjo. Kat sini banyak jual baju2 batik jawa dan juga ada jual barang2 perkahwinan.

Kemudian kami ke Jalan Malioboro (depan je dengan pasar tu). Kalau nak cari FM, cari di kedai Minota (kalau tak silaplah, nizam tolong betulkan). Kemudian kami pun menyusuri jalan Malioboro tu. Banyak jual tshirt, baju2 jawa. dan handycraft la. Kami lunch di KFC. Dan tunggu Nizam kat situ.

Dalam jam 12 lebih, Nizam pun datang ambik kami dan bawa ke Amanda Brownies. Kalau sapa yang pernah pergi Bandung, sure tahu brownies ni.  Kemudian kami ke galeri lukisan. sempatlah kawan nenek sambar 3 keping lukisan. Kemudian kami ke Afandi Galeri lukisan. Afandi ni pelukis fofuler di Indonesia.

Kemudian kami sempat singgah di Kosmo FO. Okeylah gak. Kemudian keadaan pun hujan turun. Konon plan nak ke Pantai Parangtritis lagi. tapi kansel. So, kami dah mula lapar. Makan di sebuah gerai soto.  Soto kat kedai ni terbaik! sedap dan memenuhi piawai. Tengah makan tu, tengok hujan pun dah berhenti. Maka kami pun terus ke Pantai Parangtritis.

Sampai sana, dekat2 jam 6.15am. Sunset pun tak berapa nak ada sangat. Kami lepak sambil makan jagung bakar. sedap.

Lepak2 jap. pehtu kami terus balik ke bandar jogja. Pusing2 bandar jogja untuk malam terakhir. Sempatlah beli vcd.

kemudian balik hotel dan packing barang. dan tido.

Advertisements

Written by selipar.biasa

January 25, 2010 at 8:46 am

Posted in Indonesia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: