melihat dunia ✿✿✿

Bali day 4

leave a comment »

Hari ni, yanto tak dapat jadi drebar kitorang. ada hal. so, dia pass pada Pak Ari. Dia ni peramah gila la nak dibanding dengan yanto yang mcm malu2 tu. ehehe… Sepanjang jalan Ari ni dok la citer pasal itu dan ini. so kira okeylah.

Pagi ni kami tengok Barong dance. Bolehlah gak dance dia. Kitorang ni macam panas bontot je nak blah tapi memikirkan kena bayar rp80k so tadi jadik. tengoklah sampai abis. Haha.. layan je la walaupun tak berapa nak minat.

Lepas tu kami ke Taman ayun balinese palace. posing2 sket. Kemudian kami ke bratan lake. ada temple on the lake. nak ke sini, jalannya macam kita nak pi cameron highland tu. sejuk dan berselekoh2. lunch kat restoran sini. Kebetulan pulak, masa kami sampai tu, dorang ada buat upacara keagamaan. so layan je la tengok situ.

singgah jap kat straberi farm. sempat minum jus stroberi. perghhh mabeles giler.

Balik tu, kami singgah kat saranam (landscape rice field). Ada chalet kat tengah sawah padi tu. bestnya kalo dapat tido situ. next time la kot.

next destination adalah tanah lot.Sunset di sini. Giler banyak kedai2 kat situ. sementara tunggu sunset tu, kami soping2 dulu. tshirt banyakla kat sini. kualiti pon ok.

sunset tu posing2 kat area temple tu. mmg cantik la sunset situ. habis sunset soping lagi sket kat situ. hehee…

balik dari tanah lot, kami makan nasi padang kat area town tu. Pehtu balik ke hotel. letak barang2 soping. pehtu kami ke spa. urut2 kaki yang dah lenguh tu. hahah

balik hotel dan tido.

Advertisements

Written by selipar.biasa

July 25, 2009 at 8:06 am

Posted in Indonesia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: