melihat dunia ✿✿✿

Bali day 3

leave a comment »

Hari ni adalah hari pantai sedunia. Mula2 tu pergi ke Pantai Nusa dua. Satu tempat yang happening. satu lagi tempat yang biasa2 jer. tapi mmg besh gila la. aku suka gile kat pantai nusa dua yang tak happening tu. Macam ada pulau kecil. boleh ke pulau tu dan amik gambar kat situ. laut pun biru. Memang besh la.

Lepas Nusa dua, kami pergi ke Dreamland beach. Amik masa dalam 1 jam gak perjalanan. dreamland beach ni, ombak sangat kuat dan ganas. Memang sesuai untuk orang surfing (papan luncur). Laut pun memang best.

Lepas tu kami ke Padang2 beach. Masa ni tengahari terik, so lepak kejap je. lagipun pantai dia biasa2 je gak.

Kemudian kami ke SUluban beach. Yang ini memang sangat mabeles. Subhana Allah, memang cantik ciptaan Allah. Laut yang membiru. memang cantik sangat cantik. Oleh kerana masa tu terik sangat, so kami just lepak2 kat atas je. tak turun ke laut tu. Kawasan tempat tinggi gak ni.

Kemudian kami lunch kat restoran nasi padang. sementara nak ke uluwatu tu, kami singgah kat cyber cafe. Bagus ok, walaupun kat kawasan kampung2, tapi intenet laju dan tip top.

Sunset di uluwatu, tapi takde la sunset sangat sebab macam mendung2 gitu. so kami tengok kecak dance. Kena cepat gak sampai ke tempat menari tu kalo tak nanti takde tempat duduk.

habis kecak dance, kami ke jimbaran sefud. Dinner kat tepi laut. panggil orang nyanyi. 20k bayaranya. terngiang2 sampai sekarang dorang nyanyi lagu dewa – separuh nafas. sedap.

Kami balik hotel. dan tido.

Advertisements

Written by selipar.biasa

July 24, 2009 at 8:05 am

Posted in Indonesia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: